Природо-математическа гимназия Васил Друмев във Велико Търново е първото училище у

...
Природо-математическа гимназия Васил Друмев във Велико Търново е първото училище у
Коментари Харесай

Гимназия във Велико Търново е първата с възложена иновативна задача

Природо-математическа гимназия " Васил Друмев "  във Велико Търново е първото учебно заведение у нас, на което министърът на образованието и науката Красимир Вълчев разпореди новаторска задача, оповестиха от МОН. Тя включва създаване на нови образователни стратегии посредством въвеждане на нови образователни предмети в областите " Дигитално предприемачество ", " Киберсигурност "  и " Изкуствен разсъдък "  за паралелки от професионално направление " Компютърни науки ". По тях следва да се обучават осмокласниците, които усвояват специалностите " Системен програмист "  и " Приложен програмист ".

Новите стратегии ще се основават от обединяване от преподаватели от Техническия университет-София въз основа на подписано съглашение и компании, свързани с софтуерни и цифрови компетентности в локалната общественост, както и от педагози от Природо-математическата гимназия " Васил Друмев " - Велико Търново. Те би трябвало да са синхронизирани с образователните предмети от общата и отрасловата професионална подготовка по специалностите от направление " Компютърни науки "  и с образователните предмети от характерната професионална подготовка по специалностите от специалностите " Системен програмист "  и " Приложен програмист ".

Училището ще може да кани сътрудниците от локалния бизнес да преподават и по наложителни предмети и да водят извънкласни действия. Специалисти от бизнеса ще вземат участие взаимно с преподавателите и в провеждането на теоретични и на практика изпити по специалността. Партньорството включва и при нужда от спомагателни на практика занятия те да се организират в локални компании, свързани с осведомителните и информационните технологии.

Учениците, минали сполучливо образование по новите образователни предмети, ще получават уверение за минало образование с броя на образователните часове по образователен предмет за съответната образователна година, подписано от представители на учебното заведение, ТУ-София, локалния бизнес, които са провеждали образованието, и от шефа на Природо-математическата гимназия " Васил Друмев "  - Велико Търново.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР